Pénzügyi Tudatosság Egyesület – Okosan a pénzügyekkel

A Pénzügyi Tudatosság Egyesület azzal a céllal jött létre, hogy segítse a pénzügyi tudatosságot növelni oly módon, hogy felhívja a figyelmet az öngondoskodás különböző formáira, amelyhez folyamatosan magas színvonalú, egyszerű és elérhető megoldásokat keres és kutat fel, fókuszálva a csoportos szerződések előnyeire. Céunk, hogy felhívjuk a figyelmet a pénzügyi tudatosság fontosságára, és különböző programokkal bemutasssuk ezek gyakorlati lehetőségeit. Tagságunk ingyenes!

Mit jelent a pénzügyi tudatosság?

Elsősorban azt, hogy a pénzügyeinket egy tudatosan kialakított stratégia mellett tervezzük meg, és hajtjuk végre. A két kulcsfontosságú dolog tehát a tervezés és a tudatosság, de épp oly fontos a következetes végrehajtás is. 

A tudatosság tehát azt jelenti, ha ismerjük a bevételeinket, akkor a kiadásokat úgy tervezzük, hogy az lefedje a szükségleteinket, és figyelembe veszi a jövőbeni terveinket is. A mai világban nagyon nehéz a szükségletekről beszélni, mert a marketing és a pszichológia eszközeivel folyamatosan próbál minket mindenki meggyőzni, hogy az ő termékét és szolgáltatását vegyük meg, és folyamatosan igényeket keltenek bennünk mindenféle dolgok iránt, így igazolva azt, hogy a szükségleteink mindig nagyobbak a lehetőségeinknél.

A bevételek ismeretében tudunk rövid és hosszú távú pénzügyi stratégiát felállítani. Rövid távú stratégiai döntés például az, hogy minden közüzemi számlát lakossági folyószámlán keresztül fogjuk befizetni, mert így nem kell sorban állni a csekkekkel, és sok esetben a díja is olcsóbb. Hosszú távú stratégiai döntés, hogy a mindenkori fizetésüknek a 20%-át félretesszük, mert 10 éven belül lakást akarunk vásárolni,

Ugyanilyen tudatos döntés az is, ha a biztonságunk érdekében hozunk olyan döntéseket, hogy előnyös megoldásokat vásárolunk bizonyos kockázatokra. Például akciósan vásárolunk egy riasztórendszert a házunkra, lakásunkra, vagy a hitel mellé fizetünk egy törlesztési biztosítást, ha valami baj lenne, ne legyen gond a törlesztés, visszafizetés.

A Pénzügyi Tudatosság Egyesület célja, hogy segítsen tudatos pénzügyi programokat feltárni, és olcsó, egyszerű és mégis hatékony megoldásokat  mutasson be tagjainak. A tagság ingynes, mindössze egy rövid regisztrációt igényel.

Külön programokon dolgozunk a tudatos pénzügyi termékek bemutatásán interaktív játékos formában. Hamarosan itt is elérhetőek lesznek!

Az első konkrét megoldási javaslatunk az asszisztencia szolgáltatások részletes bemutatása, és egy egyedi módon történő elérhetősége. 

Tagjaink részére ugyanis csoportos szerződést kötöttünk az ALFA biztosítóval, és rendkívül alacsony díjért sok olyan hétköznapi problémára mutatunk megoldást, ami sok bosszúságtól mentesíti azokat, akik velünk tartanak a pénzügyi tudatosság felé vezető úton.

Autóasszisztencia – defekt, lemerült akkumulátor, zárjavítás, vontatás, tárolás, bérautó vagy szállás, stb., 60 percen belül helyszínre küldi a javítót, sok esetben átvállalja a javítási költségeket

Hamarosan jön a többi megoldás is!

A Pénzügyi Tudatosság Egyesület által a tagok részére kötött csoportos biztosítások szervezését, kötését és lebonyolítását a MyAssist Kft végzi. >>>